Το μόνο αντικείμενο που θα σου λύσει τα χέρια στο Airbnb σου, με ευχαριστείς μετά!

check in σε βραχυχρόνια μίσθωση
Spread the love

Πώς να γίνει παιχνιδάκι το check in σε βραχυχρόνια μίσθωση; Ένα από τα πράγματα που θα ήθελα να είχα κάνει νωρίτερα ως airbnb host είναι το να βάλω το self check in από την πρώτη κιόλας κράτηση. Έχω περιμένει άπειρο χρόνο, για να δώσω το σπίτι στον καλεσμένο μου. Άνθρωποι που έφταναν πολύ αργά στην Αθήνα και δεν δεχόμουν την κράτηση, γιατί δεν ήθελα να πάω μες το βράδυ να δώσω κλειδιά ή άνθρωποι που μπορεί να έκαναν τη βόλτα τους και μετά να εμφανιζόντουσαν στο σπίτι. The art of waiting είναι το #hashtag που είχα δώσει τότε στη φάση που ήμουν. Μέχρι πριν από τρία περίπου χρόνια έβαλα το κουτάκι με τα κλειδιά έξω από το σπίτι και όλα άλλαξαν!

Πώς γίνεται το self check in σε βραχυχρόνια μίσθωση

Αγοράσα ένα κουτί, εγώ είχα πάρει ένα από μαγαζί στη Κρήτη που βρήκα στο Internet. Ακριβούτσικο το πήρα, γύρω στα 35€, σήμερα μπορεί να βρεις κουτί φύλαξης και με 20€ ή και λιγότερα. Όπως και να το κάνουμε είναι ένα σωτήριο αντικείμενο για τον Host και δεν τα κλαίω τα λεφτά του, ίσα ίσα χαίρομαι που επιτέλους το έκανα.

Στην αρχή δεν συμφωνούσε η πολυκατοικία, όμως τελικά βρήκα τη λύση και τρύπησα στο τοιχάκι που δεν ακουμπά στους τοίχους της πολυκατοικίας, οπότε κανείς δεν μπορούσε να πει κάτι.

Ένα από τα 6 θέματα στα οποία βαθμολογείται το σπίτι είναι και η ακρίβεια.Υπήρχε ακρίβεια σχετικά με τις περιγραφές, τις φωτογραφίες και τέλος αυτό που αγόρασε ο πελάτης. Κατά πόσο μπόρεσε ο άνθρωπος να βρει το σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες σου, κατά πόσο δεν χρειάστηκες άμεσα εσύ στη φάση του check in, ειδικά αν έχεις πει ότι διαθέτεις σαν παροχή το self check in. Μην ξεχνάς ότι για κάποιους πελάτες η εχεμύθεια είναι σημαντική.

key, castle, security-3348307.jpg

Πώς θα φτάσει ο πελάτης σίγουρα και χωρίς δυσκολίες

Σαν Host εκτός από το να δώσουμε το σπίτι καθαρό, φροντισμένο και όπως ακριβώς είναι στις φωτογραφίες και στις περιγραφές που έχουμε βάλει στην Airbnb, έχουμε υποχρέωση να δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο πελάτης για να φτάσει με τον πιο εύκολο-σύντομο-ακριβή τρόπο στο σπίτι μας και νιώθοντας ασφάλεια ότι θα κάνει το check in όπως σε ένα ξενοδοχείο.

Αυτό που έχω κάνει και με έχει σώσει στη κυριολεξία είναι: Την προηγούμενη μέρα της άφιξης στέλνω ένα μήνυμα στο οποίο έχω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρει:

  • Το ρεύμα και τον τύπο πρίζας που έχουμε στην Ελλάδα
  • Την επίσημη σελίδα με τις μετακινήσεις και τις τιμές ταξί και μετρό
  • Τον πιο εύκολο-οικονομικό τρόπο να έρθεις σπίτι μου με τα μέσα και όλες τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις
  • Ένα βιντεάκι με όλες τις πληροφορίες*
  • Τον κωδικό από το κουτί φύλαξης των κλειδιών

*Για το βιντεάκι

Το βίντεο αυτό το τράβηξα με το κινητό μου τηλέφωνο και δείχνω όλη την διαδικασία που κάνω για να μπω στο σπίτι. Δείχνω την οδό, το κουτί φύλαξης, το πώς ξεκλειδώνω τις πόρτες, ποια πόρτα είναι η δική μου, πώς ενεργοποιώ το ρεύμα σπίτι, πώς ανοίγω τα παντζούρια, γιατί είναι ρολά και μπορεί να μην ξέρουν, πώς ανοίγω το ζεστό νερό.

Μέσα σε ένα λεπτό έχω πει όλες τις πληροφορίες που έδινα και όταν έδινα η ίδια τα κλειδιά στον πελάτη μου όταν έκανα η ίδια την διαδικασία του check in.

Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης ήδη από την προηγούμενη μέρα ξέρει ακριβώς τι θα δει, πώς θα γίνει η διαδικασία του check in χωρίς να έχει εκπλήξεις, να ψάχνεται και να δυσκολευτεί να μπει σπίτι ή να έχω τηλέφωνα μες τη μέση της νύχτας.

Οι Αυτοματισμοί που θα σε σώσουν

Όταν έχεις κάνει πολλά χρόνια αυτό το επάγγελμα, θες να έχεις όση λιγότερη ανάμειξη γίνεται. Πλέον, μετά από τόσα χρόνια, ξέρω πώς πρέπει να καθαρίσω, πώς και πότε πρέπει να στείλω τα μηνύματα που έχω καταλάβει ότι δίνουν τις 5 αστερες κριτικές. Μπορείς να διαβάσεις τον οδηγό που έχω γράψει σχετικά με τις 5αστερες κριτικές εδώ.

Θα σε σώσει το βιντεάκι, το κουτί φύλαξης, το να ξέρει ο πελάτης ό,τι χρειάζεται να ξέρει πριν έρθει. Το να έχεις στο σπίτι ό,τι χρειάζεται (ακόμα και μπαταρίες ή λάμπες) σε ένα κουτί, σε περίπτωση που κάτι χαλάσει ή καεί.

Πάντα να σκέφτεσαι σαν καλεσμένος και ότι όταν πας σε ένα μέρος σαν τουρίστας, δεν θες εκπλήξεις, δεν θες να παιδευτείς για να βρεις το σπίτι, θες να πάρεις αυτό που πλήρωσες.

Πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις εκπληκτικός οικοδεσπότης στην Airbnb και θα ήθελα να σε προσκαλέσω να εγγραφείς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών