Ο απόλυτος οδηγός καθαρισμού του Airbnb σπιτιού σου

καθαρισμός του airbnb σπιτιού
Spread the love

Δεν χρειάζεται κόπο…

Ο καθαρισμός του airbnb σπιτιού είναι μια από τις προτεραιότητές σου στη φιλοξενία. Είναι ένα από τα 6 θέματα για τα οποία θα βαθμολογηθείς και θα λάβεις κριτική. Το σπίτι όταν το δίνεις πρέπει να λάμπει συνολικά. Δεν επιτρέπεται να δει ο καλεσμένος κανένα σημάδι από τον προηγούμενο επισκέπτη. Σκέψου πώς θες να δεις εσύ τα σπίτια ή τα δωμάτια όταν πας στις διακοπές σου. Αν έμπαινες στο μπάνιο και έβρισκες τρίχες δεν θα σου άρεσε.

Πώς να γίνει ο καθαρισμός του airbnb σπιτιού παιχνιδάκι

Η αλήθεια είναι ότι ο καθαρισμός είναι ένα δύσκολο κομμάτι στην φιλοξενία. Κάθε φορά που βάζεις το κλειδί στην πόρτα, δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Πώς θα έχει αφήσει το σπίτι ο προηγούμενος και πόση ώρα θα σου πάρει να το ξανακάνεις όπως ήταν.

Όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά είχα βρει κάποια tips από επαγγελματίες και με είχαν βοηθήσει πολύ, τα μοιράζομαι σήμερα μαζί σου και εύχομαι να σε βοηθήσουν και σένα στο σπίτι σου.

  • Ξεκίνα το καθάρισμα με την αλλαγή πετσέτας και σεντονιών.
  • Στρώσε το κρεβάτι με καθαρά σεντόνια
  • Αδειάζεις καλαθάκια και βγάζεις έξω σκουπίδια και υπολείμματα από τρόφιμα στο ψυγείο και τα ντουλάπια
  • Βάζεις χλωρίνη ή ό,τι άλλο απολυμαντικό χρησιμοποιείς στο μπάνιο και στην κουζίνα
  • Στη συνέχεια κάνεις το μπαλκόνι και τα τζάμια
  • Καθαρίζεις καφετιέρες, τοστιέρες, φούρνο, ψυγείο και ό,τι άλλο έχεις στην κουζίνα και μπορεί να είναι χρησιμοποιημένο, ταυτόχρονα ελέγχεις πιάτα ποτήρια, σκεύη, ποτήρια αν είναι καθαρά και πλένεις ό,τι χρειάζεται.
  • Ξεσκόνισμα ξεκινώντας από την είσοδο του σπιτιού, από πάνω προς τα κάτω. Καλό είναι οι διακόπτες, τα πόμολα και τα κοντρόλ,να περαστούν με ένα πανί με απολυμαντικό.
  • Σκουπίζεις όλους τους χώρους του σπιτιού, έναν-έναν τους χώρους.
  • Τελειώνεις με το καθάρισμα του μπάνιου. Από πάνω μέχρι κάτω ρίχνεις νερά, σκουπίζεις τους τοίχους με σφουγγάρι, καθαρίζεις καλά την λεκάνη και όλα τα είδη υγιεινής. Το μπάνιο πρέπει να είναι αποστειρωμένο!
  • Σφουγγάρισε με ζεστό νερό και ένα καθαριστικό που αγαπάς την μυρωδιά του το σπίτι σου. Θες να γυαλίσει το πάτωμα και να μυρίζει όμορφα το σπίτι όταν έρθει ο καλεσμένος.
  • Ετοίμασε το welcome σου και άσε το σπίτι έτοιμο για τον καλεσμένο
  • Αν θες πέρασε με ένα ανταλλακτικό πανάκι και μια σκούπα όλο το σπίτι να δεις πόσο καθαρό είναι.
cleaning, washing, mop-268107.jpg

Κάνουν εύκολη τη ζωή σου

Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά πολύ συχνά, φτάνει μια μέρα ένα σημείο, που η διαδικασία καθαρισμού γίνεται αυτόματη, χωρίς να το πολύ σκεφτείς δηλαδή τι πρέπει να κάνεις.Υπάρχουν όμως πράγματα που κάνουν εύκολη τη ζωή σου.

Αν δεν θες να καθαρίζεις με τις ώρες το airbnb σπίτι σου, υπάρχουν κάποια tips που ίσως σε βοηθήσουν.

  • Μην παραφορτώνεις το σπίτι με πολλά διακοσμητικά και μπιμπελό. Εκτός ό,τι κουράζουν το μάτι του καλεσμένου και νιώθει αυτό το φόρτωμα, έχεις διπλάσιο χρόνο για να καθαρίσεις όλα αυτά τα μικροπράγματα. Αντίθετα οι άδειες επιφάνειες καθαρίζονται με ένα πέρασμα.
  • Κάνε κινήσεις από τα δεξιά προς τα αριστερά, μέχρι να ξαναφτάσεις στο ίδιο σημείο που ξεκίνησες
  • Κλείσε μια μια τις δουλειές. Το βασικό είναι να βρει ένα κρεβάτι με καθαρά σεντόνια και πετσέτες ο καλεσμένος. Άρχισε πάντα από αυτό.
  • Δώσε πολύ προσοχή στο μπάνιο, πάντα!
  • Αέρισε το σπίτι, τίναξε μαξιλάρια, πλύνε πάντα τα κουβερλί ανάμεσα στους επισκέπτες.
  • Κάνε γρήγορες κινήσεις, βάλε ένα ρολόι και δες πόσο χρόνο σου παίρνει για να καθαρίσεις το σπίτι σου. Να ξέρεις ότι ο χρόνος σου αξίζει και η τιμή που δίνεις το σπίτι έχει μέσα και αυτήν την τιμή.
  • Άσε σε μια αποθήκη, μια σκούπα, μια χλωρίνη και πανί σε περίπτωση που ο καλεσμένος θέλει να καθαρίσει το σπίτι πριν φύγει. Υπάρχουν και αυτοί οι καλεσμένοι που δεν αφήνουν χάος πίσω τους.

Μια τελευταία συμβουλή

Βγάλε πάντα φωτογραφίες όταν φεύγεις από το σπίτι. Αυτό το κάνεις για δύο λόγους. Από τη μια γιατί θες να έχεις έναν μπούσουλα, ειδικά στις αρχές, και από την άλλη, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει ή να πει ο καλεσμένος για το σπίτι. Μπορεί να πει ότι ήταν βρώμικο, ότι κάποια ζημιά υπήρχε, ενώ στην πραγματικότητα την έκανε εκείνος. Είναι μια εγγύηση που θα δίνεις στην airbnb αν χρειαστεί.

Να θυμάσαι ότι αυτή η κουραστική δουλειά, του καθαρίσματος του σπιτιού, είναι κάτι που θα σου δώσει τα χρήματα που θες, θα σου δώσει την καλή κριτική. Βάλε έναν χρονικό περιορισμό και πες μέχρι πότε θα το κάνεις αυτό και μετά βρες έναν άτομο εμπιστοσύνης να κάνει αυτή τη δουλειά για σένα. Αλλά πρώτα πρέπει να το κάνεις εσύ, για να ξέρεις, πόσο χρόνο παίρνει, πώς γίνεται, τι πρέπει να κάνεις.

Πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις εκπληκτικός οικοδεσπότης στην Airbnb και θα ήθελα να σε προσκαλέσω να εγγραφείς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών