Τα 11 πιο βασικά πράγματα που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις στην AirBnB

τα βασικά που χρειάζομαι για το airbnb
Spread the love

Ποια είναι αυτά τα βασικά που χρειάζομαι για το Airbnb σπίτι μου; Αν σήμερα έχεις ένα ακίνητο και σκέφτεσαι να το βάλεις σε πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης μπορείς να το κάνεις με ένα πολύ βασικό πακέτο, χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Σήμερα θα σου γράψω τον οδηγό με τα πιο βασικά πράγματα που θα χρειαστείς για να αρχίσεις. Με τον καιρό μπορείς να προσθέτεις παροχές ώστε να αυξάνεις και την τιμή.

βασικά που χρειάζομαι για Airbnb σπίτι

  1. Ηλεκτρικό Ρεύμα-Νερό
  2. Internet
  3. Κρεβάτι
  4. Σεντόνια-Πετσέτες
  5. Ηλεκτρική Κουζίνα
  6. Ψυγείο
  7. Πιάτα-Μαχαιροπίρουνα- Ποτήρια
  8. Τραπέζι
  9. Καρέκλες
  10. Καθιστικό
  11. Γραφείο-Καρέκλα

Η βραχυχρόνια μίσθωση άλλαξε μορφή

Ο κορονοϊός και η πανδημία έφεραν μια νέα κατάσταση στην αγορά εργασίας, που διαμόρφωσε και την βραχυχρόνια μίσθωση αλλιώς. Ενώ όταν ξεκινούσα την επιχείρησή μου, οι καλεσμένοι μου, έμεναν το πολύ δύο μέρες τα καλοκαίρια, ξέρεις μια μέρα Ακρόπολη, Πλάκα, Μοναστηράκι κλπ, και την επόμενη Πειραιάς και νησιά, από το 2020 και μετά εμφανίστηκαν οι «Nomads».

Άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν από οπουδήποτε, με έναν υπολογιστή και μια σύνδεση ίντερνετ. Οι άνθρωποι αυτοί θα κάνουν μεγαλύτερες κρατήσεις και θα έρθουν σπίτι σου να ζήσουν για λίγο like locals.

Γιατί σου κάνω αυτήν την εισαγωγή; Γιατί προσαρμοζόμαστε πλέον σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει η αγορά μας για να επιβιώσουμε. Ο καλεσμένος αυτός θέλει:

  • Γρήγορο ίντερνετ, που θα μπορεί να σηκώσει τη δουλειά του
  • Θέλει ένα προσεγμένο γραφείο με την καρέκλα του, γιατί θα είναι βιδωμένος εκεί για τουλάχιστον 8 ώρες.
δωμάτιο ξενοδοχείο, μαξιλάρια

Τι πράγματα να βάλω;

Το ξέρω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν πρόκειται να εξοπλίσουμε ένα σπίτι από την αρχή, μπορεί να μας παρασύρει η παρόρμηση να βάλουμε μέσα ό,τι μας περισσεύει για να το γεμίσουμε. Ένα παλιό κρεβάτι, ένα τραπέζι που είχαμε, καρέκλες που θα βρούμε εδώ και εκεί. Σεντόνια, έπιπλα και πράγματα που βαρεθήκαμε να βλέπουμε στο σπίτι μας.

Με αυτόν τον τρόπο θα ρίξουμε πιο χαμηλά το budget, αλλά θα δούμε κιόλας πώς θα πάει όλο αυτό που σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε. Θεωρώ, αν με ρωτάς, λάθος την τακτική αυτή. Ξεκίνα με ένα budget και αγόρασε αυτά τα βασικά πράγματα από την αρχή.

Αυτά είναι το εργαλείο της δουλειάς σου και από αυτά που θα πάρεις θα εξαρτηθούν οι κρατήσεις σου. Ό,τι μπαίνει στο σπίτι σου, να το σκέφτεσαι πρώτα πώς θα φαίνεται σαν φωτογραφία. Θα σου άρεσε να το έχει το σπίτι των διακοπών σου;

  • Πώς θα δείξει η φωτογραφία με αυτό το κρεβάτι στον χώρο, με αυτό τραπέζι;
  • Αν έβλεπες αυτή τη φωτογραφία, θα ήθελες να μείνεις σε αυτόν τον χώρο;
  • Είναι ιδανικό για να ανέβει στα social media; Ας μη γελιόμαστε, όλοι το κάνουν. Θέλουν να ανεβάσουν μια φωτογραφία από το μέρος που πήγαν διακοπές, να δείξουν λίγο από το τι διαλέγουν και τι μπορούν να πληρώσουν.

Εσύ θα το έκλεινες;

Η πιο απλή ερώτηση που μπορεί να μας δώσει απαντήσεις σε όλα τα πράγματα αλλά και στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι αν εσύ αν έψαχνες να μείνεις σε ένα σπίτι για τις διακοπές σου, θα διάλεγες το δικό σου; Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, δεν γράφουμε ψέματα στις περιγραφές, δεν βγάζουμε φωτογραφίες με πράγματα που δεν θα αφήσουμε στο σπίτι. Λέμε την αλήθεια με τη φωτογραφία και το κείμενό μας, γιατί αν κάτι κρύψεις, θα φανεί στην κριτική που θα πάρεις.

Οι φωτογραφίες που θα τραβήξεις, πρέπει να προσκαλούν τον καλεσμένο να μείνει στο σπίτι σου. Και αυτό γίνεται μόνο με ποιοτικές επιλογές. Δες εικόνες στο pinterest ή το instagram. Πάρε ιδέες, δοκίμασε, μάθε τι αγαπούν οι καλεσμένοι. Φυσικά κοίτα και τι κάνει ο ανταγωνισμός. Αν μπεις στην πλατφόρμα θα δεις πολύ ωραία σπίτια. Μπορείς να «κλέψεις ιδέες» χωρίς να χάσεις την ταυτότητά σου.

Πού χρειάζεται να επενδύσω

Με μια λέξη στον Ύπνο. Αν μπορείς να επενδύσεις μόνο σε ένα πράγμα, αυτό είναι ο ύπνος. Κανείς δεν θυμάται με καλή ανάμνηση ένα μέρος που δεν κοιμήθηκε καλά. Που το στρώμα ήταν πολύ σκληρό ή πολύ μαλακό. Το καλό κρεβάτι και το στρώμα είναι ένα το σημείο που πρέπει να δώσεις προσοχή.

Κανείς δεν νοιάζεται αν θα φάει σε ένα απλό μονόχρωμο πιάτο του 1€, ή αν το ψυγείο του είναι ντουλάπα ή μικρό. Μην ξοδεύεις τους πόρους σου άσκοπα. Αντίθετα, τον καλό ύπνο, θα τον εκτιμήσει.

Ξεκίνα με τα βασικά και με τα πρώτα λεφτά που θα πιάσεις

Είμαι άνθρωπος της δράσης. Δεν μπορούσα να περιμένω και μην ανεβάσω το σπίτι μου στην πλατφόρμα, περιμένοντας να το κάνω τέλειο. Είχα στο μυαλό μου το ότι, όσο περισσότερο αργώ, τόσα περισσότερα χρήματα χάνω. Είχα ήδη χάσει αρκετά με την μακροχρόνια μίσθωση και τους λάθος ενοικιαστές που μου έτυχαν, δεν είχα το περιθώριο να χάσω και άλλο χρόνο.

Ξεκίνησα θυμάμαι με τρία ζευγάρια σεντόνια και δύο παπλωματοθήκες. 3 σετ πετσέτες και έτρεχα να αλλάζω σεντόνια, να πλένω και να σιδερώνω μέχρι να αγοράσω και άλλα ζευγάρια και να διευκολύνω λίγο την ζωή μου.

Πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις εκπληκτικός οικοδεσπότης στην Airbnb και θα ήθελα να σε προσκαλέσω να εγγραφείς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών